Genç Odası Dekorasyonu İçin 5 İpucu

Okul sezonu açılırken gençlerin yeni sezona mutlu ve enerjik başlaması için genç odasını yenilemek isteyebilirsiniz. İşte genç odası dekore ederken faydalanabileceğiniz 5 ipucu!

Renklere yer açın

Genç odası dekorasyonunda gençlerin enerjisi ve hayal dünyalarını beslemek için canlı, cesur renkler tercih edebilirsiniz. Duvarlarda, mobilyalarda ve ev tekstilinde kırmızı, turuncu, mavi gibi renkler tercih etmek odanın enerjisini artıracaktır. Odayı dekore ederken daha sakin tonlarla dengeleyerek yorucu bir atmosfer oluşmasını önleyebilirsiniz.

Kullanışlı ve tarz mobilyalar tercih edin

Gençler, odalarını hem dinlenmek hem ders çalışmak için kullanır. Bu nedenle odalarında hem rahatlayabilecekleri konforlu eşyalar, hem de verimli çalışmak için kullanışlı bir ortam yaratmanız önemlidir. Mobilya seçiminde bu ipuçlarına dikkat edebilirsiniz.

Depolama için alan açın

Gençler kıyafet ve kitaplar için bolca depolama alanına ihtiyaç duyabilir. Baza, geniş giyinme dolabı ve kitaplık gibi depolama alanı sağlayan ürünler tercih edebilirsiniz.

Doğru aydınlatma ile dekorasyonu tamamlayın

Uzun saatler masa başında oturan, ders çalışan gençlerin daha keyifli ve verimli çalışması için özellikle çalışma alanının aydınlatmasının doğru yapılması önemlidir. Çok parlak ya da çok soluk olmayan, sıcak ve yumuşak ışık veren aydınlatma ürünleri tercih edebilirsiniz. 

Odanın dekorasyonunu tamamlamak ve ortama enerji katmak için renkli led ışıklardan da yararlanabilirsiniz.

Son dokunuşlar

Hayallerini ve gelişimlerini desteklemek, daha keyifli bir yaşam alanı yaratmak için genç odası dekorasyonuna kişisel dokunuşlar ekleyebilirsiniz. Afiş, poster, yağlı boya tablolar, fotoğraf çerçeveleri, biblo, heykel gibi aksesuarlar, bitkiler veya genç kızınızın/oğlunuzun sevdiği ne varsa! Bu aksesuarlar odanın dekorasyonunu tamamlarken genç kızınız/oğlunuz için de kendinize özgü bir yaşam alanına sahip olmasını sağlar.

Son olarak genç odası dekorasyonunda en önemli ipucunun genç kızınızın/oğlunuzun beklentileri olduğunu unutmayın. 

Ev dekorasyonu trendleri, dekorasyon önerileri, ipuçları ve daha fazlası için İnstagram sayfamızı ve blog yazılarımızı takip etmeyi unutmayın

Yeni ipuçları her hafta MOBESKO Blog’da!